Delavnice

Izobraževalni program namenjen učenju praktičnih spretnosti, tehnik ali idej, ki jih lahko uporabite v vsakdanjem življenju.

Delavnici pranajame

DELAVNICA 1: ZA IZKUŠENE JOGISTE IN UČITELJE JOGE
Nedelja, 22. oktober od 10.30 – 12.30

DELAVNICA 2: PRANAJAMA ZA ZAČETNIKE
Nedelja, 29. oktober od 10.00 – 12.30

Med prakso joge, meditacije in pranajame je velik poudarek na dihanju. Vendar, kako pogosto se zavemo dihanja v vsakdanjem življenju? Niti ne pomislimo na vzorec dihanja, ki ga imamo, čeprav to naredimo približno 25.000 – krat na dan. Seveda, ker je avtomatično, kajne? Raziskave kažejo, da je danes povprečna stopnja dihanja 12-15 dihov na minuto, kar je blizu hiperventilacije.
Podzavestno dihanje se dogaja zaradi avtonomnega živčnega sistema. Vendar, do katere mere dajemo telesu kar potrebuje za optimalno zdravje? Učinki vdiha in izdiha gredo dlje kot le fizična izmenjava zraka – dihanje učinkuje na delovanje srca, ožilja, pljuč,…vse do subtilnih molekularnih procesov skozi katere se proizvaja in vzdržuje (življenjska) energija.
Človeško bitje poseduje zelo močno orodje za izboljšanje fizičnega in mentalnega stanja, začnimo ga uporabljati.…(nadaljevanje članka)


DELAVNICA 1: ZA IZKUŠENE JOGISTE IN UČITELJE JOGE

Če ste zaključili tečaj za učitelja joge ali pa ste že seznanjeni s tehnikami pranajame in si želite poglobiti svojo prakso, vas vabimo na delavnico pranajame.
Cilj delavnice je spoznavanje energetskega telesa oz. Pranamaya koshe. Ponovili bomo nekaj tehnik pranajame in skozi opazovanja občutkov v telesu spremljali njihove učinke. Prav tako bomo ponovili eno od Bandh, Kumbhako (zadrževanje diha) in uporabo muder ter Dharano (koncentracijo). Delavnico bomo začeli z Jala Neti Kriyo. Če imate Jala neti posodice, jih prinesite s seboj.
Opozorilo: Delavnica ni primerna za začetnike in za tiste, ki imate težave s srcem ali visokim krvnim pritiskom.


DELAVNICA 2: PRANAJAMA ZA ZAČETNIKE
Delavnica za začetnike vključuje predavanje o jogijski filozofiji prane in pranajame ter pomenu dihanja. Spoznali se boste tudi s tehniko čiščenja nosnic Jala Neti Kriyo. Sledila bo vadba, ki je sestavljena iz telesne sprostitve, predhodne dihalne tehnike in počasnega uvoda v eno izmed glavnih tehnik pranajame, ki se delijo v 3 skupine: energetske tehnike, sproščujoče tehnike in tehnike za uravnovešanje.


Lokacija obeh delavnic: Nataraja studio, Resljeva 1, 1000 Ljubljana

Obvezne prijave: eva@evisenseyoga.com ali 041 385 333

Toplo vabljeni!