Tarot karte

Tarot karte so pripomoček za razvijanje intuicije ter vodenje vsakdanjega življenja. Uporabo kart ne priporočam za prerokovanje prihodnosti. Tarot se odvija v trenutku - TUKAJ in SEDAJ.

Tarot me spremlja že od otroštva, vendar kart nisem vzela v roke dokler nisem razumela njihovega pravega namena. V življenju ni naključij, zato vedno izberemo karto (ali skupek kart), ki ima v danem trenutku za nas sporočilo skozi simboliko (tako kot sanje). Simboli nam pomagajo, da se približamo svojemu srcu, svojim sanjam, razmišljujočem stanjem ali pa nam pomagajo ozaveščati blokade, ki nam preprečujejo, da se premaknemo naprej. Ker teh stanj ne doživljamo na zavestni ravni nas simbolika kart lahko vodi do ozaveščanja.

Kart ne priporočam za napovedovanje prihodnosti, čeprav se zaradi življenja po ustaljenih vzorcih napovedi uresničijo. Vendar v trenutku ko naredimo spremembo znotraj sebe, bo ta ista napoved postala napačna.

Koristneje je, da se karte uporablja v trenutku – tukaj in sedaj. Iz tega trenutka si lahko tudi s pomočjo kart pomagamo krojiti lastno usodo.

Tarot sestavlja 78 kart. Glavna delitev kart:

  • Velika arkana

Veliko arkano zajema 22 simbolov, ki predstavljajo krog življenja ali strukturo naše zavesti. Simbolika kart velike arkane je polna modrosti različnih kultur in ezoteričnih tradicij, vključno z Egipčansko, Budistično, Hindujsko, Sufijsko, Hebrejsko in Krščansko. Velika arkana predstavlja tudi arhetipe C. G. Junga (vzorci, ki so neločljivi del kolektivnega nezavednega).

  • Mala arkana

Ostalih 56 kart predstavlja Malo arkano, ki se deli na 4 elemente: Zrak, Zemljo, Ogenj in Vodo. V vsaki od malih arkan je 14 kart: vitez, kraljica, princ in paž, ter karte od asa do desetice, ki so med seboj numerološko in astrološko povezane in skupaj tvorijo celoto.

Nekaj o zgodovini Tarota: Mitologija Tarota: presenetljivi izvor najbolj napačno razumljenih kart na svetu.