Hatha Joga

Hatha joga ni le telesna vadba. Gre za razumevanje delovanja telesa in ustvarjanja atmosfere, kjer lahko uporabimo telesno držo za pošiljanje energije v določene smeri. Hatha joga obravnava fizično telo in energijsko telo. Joga je močno orodje za lastno transformacijo. Našo pozornost usmerja na dihanje, ki nam pomaga pri umirjanju uma in nam omogoča prisotnost v vsakem trenutku.

 

Tečaj Hatha Joge - Hatha Vinjasa In Tradicionalna Hatha joga

Beseda »Hatha« pomeni “namerno” ali “silno”. Hatha joga je niz fizičnih vaj, katerih namen je uskladitev našega telesa: kože, mišic in kosti. Položaji so zasnovani tako, da odpirajo energijske kanale v telesu, predvsem glavni kanal:  hrbtenico, da se energija svobodnejše pretaka, kar vpliva na naše počutje. Jogijske prakse niso le telesne vaje, Hatha joga je tehnika, ki postavlja fizično telo v položaje, ki omogočajo ozaveščanje, sprostitev, koncentracijo in meditacijo ter povezovanje telesa z dihom.

Beseda Hatha pomeni tudi: “Ha”- “sonce” in “tha” – “luna”. Ta razlaga se nanaša na uravnovešanje moških vidikov (aktiven, vroč, sonce) in ženskih vidikov (ponotranjen, hladen, luna). Zato je Hatha joga pot k ustvarjanju ravnotežja med tema dvema energijama in združevanj teh nasprotij, ki jih vsi posedujemo. V našem fizičnem telesu razvijamo ravnotežje moči in fleksibilnosti, učimo se uravnotežati napore in se predati v vsakem položaju.

Vabljeni na tečaje joge!