Kdaj: Sobota, 11. februar, 2017

Trajanje: 11.00 – 13.00

Kje: Nataraja studio, Resljeva 1, 1000 Ljubljana

Prijave: eva@evisenseyoga.com, 041 385 333

Cena: 20 EUR

Pred več kot 5.000 tisoč leti, preden je sodobna medicina našla znanstvene dokaze, da sta um in telo povezana, so modreci v Indiji že imeli razvit sistem Ayurvede. Ta sistem je še danes najbolj prefinjen. Ayurveda je več kot le zdravljenje bolezni, je veda o življenju (Ayur = življenje, Veda = znanost ali znanje). Je metoda, ki temelji na modrostih s pomočjo katerih ljudje ostanemo zdravi ob zagotavljanju svojega človeškega poteniciala. Ajurveda obravnava človeka holistično in daje večji pomen in vpliv na zdravje nefizičnemu faktorju ter je neločljivo povezana z duhovnimi principi Ved.

Dva vodilna načela Ayurvede sta:

  1. Um in telo sta neločljivo povezana
  2. Nič ne more ozdraviti telesa bolj kot Um

Svoboda od bolezni je odvisna od našega zavedanja s katerim najdemo ravnovesje, katero se potem razširi na telo. Za naukom se skriva poseben način življenja, ki ga sestavlja določen način prehrane, dnevni ritem in cikel aktivnosti, redna in zmerna telesna vadba – joga, vsakodnevne meditacije, sproščanje ter dihalne in ostale tehnike, ki naj bi človeku pomagale harmonizirati um, telo in duha.

Osnovni principi Ayurvede:

Panchamaha Bhootas ali 5 elementov iz katerih je sestavljeno vesolje. Človek je miniaturno vesolje in je sestavljen iz 5-ih elemenov:

evisense-yoga-ljubljana-joga-ayurveda-tecaj-ucitelj-joge

  1. Zemlja (Prthvi)
  2. Voda (Apas)
  3. Ogenj (Tejas, Agni)
  4. Zrak (Vayu)
  5. Eter (Akash)

Teh 5 elementov sestavlja TriDoshas (3 biološke energije), vsaka s svojimi kvalitetami.

  • KAPHA (Zemlja in Voda)
  • PITTA (Ogenj in Voda)
  • VATA (Zrak in Eter)

Ayurveda je oseben pristop k zdravju. Če vemo kateri ayurvedski tip smo (Kapha, Pitta, Vata ali kombinacija) lahko naredimo optimalne odločitve o prehrani, telesni dejavnosti, meditaciji in drugih vidikih svojega življenja.

V kolikor si želite izvedeti več vas vabimo na predavanje indijskega ayurvedskega zdravnika Dr. Manija, ki je Ayurvedo študiral na eni najboljših univerz The Tamil Nadu Dr. M. G. R. Medical University. Za odhod v tujino se je odločil po astrološkem nasvetu iz Djotisha (indijska astrologija), ki je v Indiji izredno spoštovana. V Sloveniji dela in živi že 5 let.

Toplo vabljeni!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save