Opisi vadb

HATHA JOGA

Um in telo nista ločeni bistvi. Oblika uma je telo in subtilna oblika telesa je um. Praksa Hatha joge oba integrira in harmonizira. Oba, telo in um, dajeta zavetje napetosti ali blokadam. Vsaka mentalna blokada ima ustrezno mišično blokado in obratno. Cilj Hatha joge je sprostiti te blokade. Asane sproščajo umske napetosti tako, da jih obravnavajo na fizični ravni. Asane niso telesne vaje, temveč tehnike, ki postavljajo telo v položaje, ki negujejo zavest, sprostitev, koncentracijo in meditacijo.

Del tega procesa je razvijanje dobrega fizičnega zdravja s pomočjo stimuliranja energetskih kanalov (predvsem v hrbtenici) in notranjih organov. Učimo se tudi sinhronizacije dihanja s telesom kar omogoča sproščanje in osredotočenost.

JOGA PLESA – meditacija v gibanju

Vadba je primerna za vse, ki si želite narediti korak naprej od fiksnih jogijskih položajev in poiskati svoj lasten izraz skozi gib ter na ta način ozaveščati notranje procese, vsebine in transformirati energijo. Telo, ki se giba spontano, govori svojo zgodbo.

Joga plesa sloni na filozofiji joge; enaki koncepti se uporabljajo v plesu s ponavljajočimi se gibi, zavestnim dihanjem, mentalno osredotočenostjo in zavedanjem miselnega procesa in čustev. Z jogo plesa tako lahko presežemo um z jogijskimi koncepti, vendar različnimi tehnikami. Ples postane joga, ko vsebuje zavedanje z namenom razširitve zavesti in prinaša stanje združitve. Glavni cilj je razširjenje zavesti za doseganje dušnega potenciala in zavedanja naše resnične narave.

Joga Plesa našo energijo stimulira in uravnoteža s poravnavo subtilnih energijskih kanalov in tako poveča telesno zavadanje in daje občutek lahkosti in jasnosti. Več o jogi plesa in poteku vadbe preberite tukaj.