Tečaji za učitelja joge - Yoga Teacher Training

Si želite poglobiti svojo jogijsko prakso in znanje deliti naprej?

evisense-yoga-joga-zdruzenje-slovenije-1

Save

Save

Save

Save

Save

EviSense Yoga & Nataraja Studio v letu 2018/2019 razpisujeta:

1- mesečni tečaj za učitelja joge: 1. stopnja

Termin: 2. junij – 1. julij 2019

Tečaj bo potekal vsak dan, nedelje so proste. Za 1-mesečni intenzivni tečaj veljajo drugačni pogoji kot so navedeni spodaj. Pošljite povpraševanje. Opozarjamo vas, da je potrebna dobra psiho-fizična pripravljenost, tečaj vključuje 2 vadbi dnevno, pranajamo, meditacijo in teoretični del (predavanja) ter delavnice.

Certifikat 1-mesečnega tečaja: International Yoga Alliance, 200 RYT

Pogoj za vpis: pošljite povpraševanje. Za 1-mesečni tečaj ne veljajo enaki pogoji kot za 6-mesečni

6- mesečni tečaj za učitelja joge: 1. stopnja

Termin: 13.  oktober 2018 do 23. marec 2019

Vikendi: 13. – 14. 10, 20. – 21. 10. (JZS), 28. 10. (delavnica Adam Husler), 10. – 11. 11., 24. – 25. 11., 8. – 9. 12., 5. – 6. 1. (JZS), 19. – 20. 1., 2. – 3. 2., 9. – 10. 3. (JZS), 13. – 14. 4. (pisni in praktični izpit), 11.5. podelitev diplom /  Prosta mesta: 15

Certifikat: International Yoga Alliance, 200 RYT, Joga Združenje Slovenije, 300 RJŠ, Ministrstvo za šolstvo in šport (Športni delavec II)

Pogoj za vpis v začetni, 6-mesečni tečaj: Glej spodaj kjer so navedeni pogoji, okviren program, učitelji in cena.

1- letni tečaj za učitelja joge: 2. stopnja

Termin: 3. november 2018 do 29. september 2019

Vikendi: 3. – 4. 11., 1. – 2. 12., 15. – 16. 12., 26. – 27. 1., 23. – 24. 2., 30. – 31. 3., 6. – 7. 4., 11. – 12. 5.. 8. – 9. 6., 6. – 7. 7. (Avgust = prosto), 28. – 29. 9. / Prosta mesta: 15

Certifikat: International Yoga Alliance, 300 RYT

Pogoj za vpis v nadaljevalni tečaj: Certifikat International Yoga Alliance 200 RYT

Program je v pripravi. Prosta mesta: 15

PRIJAVE POTEKAJO!

Učitelj joge
Tečaj za učitelja joge (1. stopnja)  je sestavljen v skladu s predpisi Joga Združenja Slovenije (RJU) in v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT).
Diploma: Po zaključku tečaja prejmete diplomo za učitelja Hatha joge, ki ima opravljenih 200 ur v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT) in 300 ur po predpisih Joga Združenja Slovenije (RJU).
Tečaja za učitelja joge (2. stopnja) in 1-mesečni tečaj sta sestavljena v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT).
Obvestilo vsem bodočim jogistom: V Sloveniji ne obstaja enoten sistem izobraževanja na področju joge, enako je tudi v tujini. Ni licenc ali dovoljenja za delo na področju joge. Uradno še ne obstajajo organizacije, ki bi verificirale ali nostrificirale diplome s področja joge, prav tako ni akreditiranih šol joge. Diplomo lahko pridobite, torej, kjerkoli in so vse veljavne.
Naša šola je član Joga Združenja Slovenije v okviru katerega vam na 6-mesečnem tečaju (1. stopnje) podelimo, poleg mednarodnega certifikata (ki je veljaven sam po sebi), dodatno tudi certifikat športnega delavca II, ki ga podeli Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).
Lokacija: Nataraja Joga Studio, Resljeva 1, 1000 Ljubljana
Program izvajata: NATAŠA RHIND-TUTT (Nataraja Studio) in EVA DEBEVEC (EviSense & Yoga)

Vpisni pogoji 6-mesečnega tečaja za učitelja joge, 1. stopnja:

 • osebni razgovor (v kolikor ne živite v Ljubljani, pogovor lahko poteka po telefonu)
 • kratek življenjepis v elektronski obliki
 • min 4. stopnja izobrazbe (končana poklicna šola): kopija dokazila o končani izobrazbi
 • starost 18 let: kopija dokumenta z datumom rojstva
 • izpolnjena prijavnica, ki vam jo pošljemo po e-malu
 • predhodna redna vadba joge vsaj 1 leto

Dokumente pošljite po elektronski pošti.

Trajanje programa: 300 ur

Okviren program – Postani učitelj joge:

 • Jogijske prakse: asane, pranajama, meditacija, mantre, mudre, bandhe
 • Predavanja: filozofija joge in zgodovina, anatomija in kineziologija, astralna anatomija, ayurveda
 • Pedagogika in didaktika: učne metode, priprava jogijske ure, demonstracija, opazovanje, asistiranje, odnos učitelj-učenec
 • Joga kot življenjski slog
 • *JZS predavanja:
  • Zgodovina joge in klasična jogijska besedila
  • Anatomija in Kineziologija
  • Osnove športne medicine in prve pomoči
  • Psihologija, pedagogika in management v športu
  • Osnove športnega treniranja

Tečaj gostuje učitelja iz tujine, predavanje indijskega ayurvedskega zdravnika, delavnico Kundalini joge, Gong delavnico in še več…

*Predavanja JZS (Joga Združenja Slovenije) so obvezna predavanja za učence 6-mesečnega tečaja, 1. stopnje, ki bodo poleg mednarodne diplome prejeli tudi diplomo športnega delavca II. Za udeležence drugih programov (1-mesečni tečaj in tečaj 2. stopnje) ne vključujemo predavanj organiziranih s strani JZS.

Program in informacije dobite pri učiteljicah. Z veseljem vam odgovoriva na dodatna vprašanja. Pošljite e-mail ali naju pokličite.

EVA DEBEVEC, 041 385 333, eva@evisenseyoga.com

NATAŠA RHIND-TUTT, 041 348 251, natarajastudio@icloud.com

Toplo vabljeni!

Eva Debevec – RYS 500, JZS 600, nosilka programa

Eva je bila zaposlena v oglaševalski agenciji kot izvršna direktorica. Z jogo se je prvič srečala leta 2005 v Biharski šoli pri Swami Vishwashakti Saraswati. Od takrat je joga sestavni del njenega vsakdanjika. Kasneje je s pomočjo psihoterapevta Zorana Maksimovića združila jogo s psihoterapijo. Verjame, da so lastne izkušnje največja šola. Leta 2011 se je odpravila v Indijo in poglobila znanje o jogi. Tam je srečala guruja za pranajamo in reiki masterja ter ostala z njima 6 mesecev. Od leta 2013 do 2015 je v Rishikeshu v ashramu učila hatha jogo, meditacijo in pranajamo ter zdravila z reiki energijo. Rishikesh ima vzdevek svetovna prestolnica joge. Redno se izpopolnjuje na področju raziskovanja različnih stanj zavesti tudi preko Šamanskih tehnik. Šolanje – več…

Nataša Rhind-Tutt – RYS 500, nosilka programa

Nataša, prej profesionalna plesalka v plešni soli Kazina in Slovenskem plesnem projektu, uči jogo od leta 2007. Gibanje je del njenega življenja že vse od malih nog in po končani plesni karieri je bila joga z vso svojo prefinjeno filozofijo ter celostnim pristopom k življenju in naukom le-tega logična izbira za nadaljno življenjsko pot. Natašine vadbe so več ali manj dinamične narave, prepletene z elementi raznih joga stilov, tao filozofije, pilatesa in plesa ter osnovnih prijemov masaže, samomasaže ter dela v dvojicah. Šolanje – več…

Manivannan Ramasamy, B.A.M.S. – diplomiran zdravnik Ayurvede

dr-mani-ayurveda-evisense-yogaDr. Mani izhaja iz družine klasičnih zdravnikov. Sprva je bil prepričan, da bo študiral alopatsko medicino. Usoda pa ga je pripeljala na precej drugačno pot…Njegova mati je zbolela za artritisom. Oče (klasični zdravnik) jo je zdravil dve leti, a ni ozdravela. Svetovali so ji zdravljenje z Ayurvedo. Po šestih mesecih ajurvedskega zdravljenja se je materi začelo zdravje vračati. To je naredilo na Dr. Manija močan vtis in odločil se je, da bom postal ajurvedski zdravnik. Doštudiral je na eni najboljših ajurvedskih univerz, The Tamil Nadu dr. M. G. R. Medical University. Za odhod v tujino se je odločil po astrološkem nasvetu iz Djotisha, indijske astrologije, ki je v Indiji izredno spoštovana in upoštevana. V Sloveniji dela in živi že 5 let.

Gordana Mojsilovič – učiteljica Ashtanga Vinyase joge

gordana-ashtanga-vinyasa-evisense-yogaZ jogo se se srečala v začetku leta 2004, v (že) zrelih letih in po težjem zdravstvenem zapletu, ko je bilo potrebno telesu vrniti energetsko ravnovesje in moč ter nevtralizirati psihične posledice travmatičnega zdravljenja. Najprej je prakticirala zahtevnejšo, dinamično jogo, kasneje vedno več Ashtanga Vinyasa jogo. Leta 2008 je naredila učiteljski tečaj pri Jani Colonna. Pri izvajanju svoje vadbe se zgleduje po načinu učenja Lina Miele, znanega učitelja Ashtanga Vinjasa joge. Ker je praksa precej zahtevna, jo prilagaja skupini. Po določenem času se preide na Mysore način vadbo, kar pomeni, da učenci asane izvajajo samostojno, učitelj s poravnavo pomaga, da so položaji izvedeni čim bolj pravilno.

Katarina Hohnecučiteljica Kundalini joge

Katarina-hohnecLeta 2008 je pridobila naziv učiteljice kundalini joge I. stopnje v šoli Kundalini joge Amrit Nam Sarovar v Franciji pri Karta Singhu.Od takrat vadbo kundalini joge tudi samostojno poučuje. Z marcem 2010 je nadaljevala s študijem kundalini joge za učitelje II. stopnje.
Njeno delo in življenje od leta 2011 širijo in bogatijo tudi tehnike Sat Nam Rasayan, katere v Ljubljani poučuje Har Darshan Kaur Neubauer iz Hamburga, ki je že 26 let tudi učiteljica Kundalini joge. Je diplomirana fizioterapevtka  zaposlena na Ortopedski kliniki v Ljubljani.

Vladimir Janc – Gong joga

vladimir-janc-gong-evisense-yogaRodil se je v Sevnici, v domači hiši. Že od malega je rad tolkel po raznih kantah in bližnjim kravžljal živce. Poslanstvo je nadaljeval kot bobnar v rock skupini. Najbolj je bil ponosen , ko je ugotovil, da lahko svoje grlo uporablja še za kaj drugega kot za kričanje; začel je  obiskovati  ure solopetja in  kasneje sodeloval v opernem zboru ljubljanske opere. Med dopustom na morju je prvič slišal gonge. Začel je redno zahajati na Iž in tam spoznavati razna ezoterična znanja. Popolnoma so ga prevzeli in mu predstavljali ter razširjali glasbeni spekter. Izobraževal se je pri različnih mojstrih: Mileni Markovski, Aidanu  McIntayre in Donu Conreaux. Danes pa svoje znanje poglablja v Pretnerjevi šoli za bioterapevte.

Save

KATRA KODELA je diplomirana psihologinja in plesalka. Znanje anatomije in biomehanike si je pridobila z izobraževanjem na Inštitutu za Franklin metodo, kjer je končala 3-letni študij (2005-2008). Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah plesne medicine, predava funkcionalno anatomijo in nudi terapevtske masaže.

ALJA SKRT, dr. medicine, srečali jo boste kot predavateljico anatomije in prve pomoči. Je tudi učiteljica joge, leta 2014 je končala tečaj za učitelja joge v Agni šoli.

TINA KOŠIR MAZI proučuje jogo skozi lastno prakso in tudi študij. Azijske duhovne tradicije so jo zanimale že od malega. Svoj dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti je zaključila z diplomsko nalogo o Bhagavadgiti, za katero je prejela fakultetno Prešernovo nagrado. Trenutno končuje doktorski študij, v okviru katerega raziskuje indijsko filozofijo (posebej se posveča kašmirskemu šivaizmu).

NATAŠA PETAVS – po izobrazbi profesorica športne vzgoje in joga učiteljica.

ALENKA KOŠOROK HUMAR – jogistka, učiteljica hormonske joge in uspešna pravnica.

MITO ŠINKOVEC – po izobrazbi profesor športne vzgoje, profesonalni osebni in kondicijski trener.

Save

Save

Save

Cena tečaja

1.700 EUR (DDV vključen) :

 • 5 % popust na celotno vplačilo ob prijavi = 1.615 EUR
 • plačilo na 4 obroke: 425 EUR / obrok (ddv vključen)

360 EUR (ddv vključen): Vadba asan v Nataraja studiu za 6 mesecev – za tiste, ki ste iz Ljubljane in okolice. Vključuje neomejeno število obiskov. Mesečna karta po nižji ceni: 60 EUR / mesec, torej 60 EUR x 6 mesecev = 360 EUR.  Nudimo vam veliko število različnih vadb. Za vse, ki ste iz Ljubljanje je obiskovanje studia obvezno, za tiste, ki živite izven Ljubljane je obvezno obiskovanje studia v vašem kraju pri učitelju, ki ima ustrezne licence. Plačilo v celotnem znesku ob prvem obisku studia.

Šola ne organizira izletov izven Ljubljane, zato ni dodatnih nepredvidenih stroškov za potovanja.  Zgoraj navedeni so celotni stroški tečaja, vključujejo vse delavnice in gostujoče učitelje, vključno z učiteljem iz tujine. Knjige bodoči učitelji joge kupijo sami, šola vam podari 2 knjigi v pdf obliki.

Vplačanega denarja studio ne vrača.

Countdown

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Feedback

Učiteljski tečaj pri Evi in Nataši je bil zares čudovit in je presegel vsa moja pričakovanja. Vedela sem, da bo super, ampak na koncu je odprl veliko več kot bi si lahko na začetku predstavljala. Ne samo, da sem se veliko naučila, spoznala sem skupinico lepih, čarobnih oseb, ki so mi pokazale, kako se še bolj odpreti, prepustiti globljim občutkom, se bolje spoznati in postati še več. Program, ki sta ga pripravili učiteljici, je širok, odprt in kakovosten, Eva in Nataša pa sta izjemni osebi in učiteljici, ki sta nam nudili vso podporo, veliko znanja in različnih izkušenj.

Zelo sem vesela, da sem se odločila ravno za ta učiteljski tečaj in ga iskreno toplo priporočam vsakomur, ki ga joga veseli.

Andreja, Ljubljana

Svojo izkušnjo tečaja bi najlažje povzela z naslednjim citatiom: “I cannot develop you, but I can create conditions in which you can develop yourself.” G.I. Gurdjieff …To je tudi tisto kar si želim deliti naprej.
Ogromno pomeni, ko na poti najdeš ljudi, ki postanejo tvoje “pleme” in ko najdeš Učitelja. Osebni razvoj si predstavljam kot stopnišče in vedno je nekdo, ki ti pomaga navzgor. Eva in Nataša sta nas popeljali kar nekaj nadstropij višje. Neizmerno sem Vama hvaležna za vse, predvsem pa za to, da sta vsaka na svoji poti življenja sledili notranjemu klicu in vztrajali, da danes na tem mestu delita izkušnje, radost in zaupanje iz srčike svojega bitja. S tem sta pravi zgled in navdih. Namaste. Hvaležna sem, da me je življenje pripeljalo ravno k vama.

Tina, Ljubljana

Za učiteljski tečaj sem se prvotno odločila zaradi sebe in svojega osebnega razvoja. Pred tem sem hodila na jogo, pranajamo, joga nidro in coaching k Evi. To je bil moj čas, čas intenzivnega spoznavanja same sebe in čas osebnega razvoja. Več, ko sem vedela, in bolj, ko sem se spoznavala, še več sem želela izvedeti o jogi, o sebi in o življenju na splošno. In kje drugje, kot na učiteljskem tečaju, dobiš vse to na enem mestu in strnjeno v bistvo. Na koncu sem dobila vse to in še veliko več. Dobila sem nove prijatelje, začelo me je zanimati tudi poučevanje joge, tako da resno delam tudi na tem koraku, in uspela sem se še bolj povezati sama s sabo. Zdaj vem ravno toliko, da se zavedam, da sem šele na začetku. A me ni strah. Ravno nasprotno. Zdaj grem z lažjim korakom naprej, saj vem, kje sem zdaj. In vse pred mano je ena velika odprta in še nepopisana knjiga, ki jo želim čim bolj zanimivo popisati. 

Vesela in srečna sem, da sem se odločila za to pot, na kateri sta nam Nataša in Eva stali ob strani z vsem svojim znanjem in izkušnjami. Obe sta pravi zakladnici znanja. Hvala obema. 

Saša, Tržič